tirsdag 17. januar 2017

Hele dresser, body, bukse, kjole og truse - litt av hvert altså....

Har endelig fått fram symaskinen min igjen, og begynt så smått å sy litt dukkeklær. Egentlig haster det litt med å sy noe barneklær som skal gis bort i bursdag, men jeg begynt med litt dukkeklær. Rett og slett for at det er så morsomt. Jeg fant ut at jeg trengte et mønster på en body til dukka. Stoffet er en rest fra da niesen min sydde sin aller første genser for et par år siden. 

Dette er den første bodyen jeg har laget, og jeg er fornøyd med mønsteret. Den er kanskje litt vid, men for små dukkemammaer er det enklere når plaggene ikke er så trange. 

Men så små plagg minner meg på at jeg trenger flere SMÅ trykknapper. Jeg har noen igjen fra jeg kjøpte sist (flere år siden), men jeg må nok begynne å titte. 

Buksa laget jeg mønster på før jul. Det er noen forbedringspotensiale her, men den er helt greit. Myk og god chenille, fra restelageret.Disse to dressene har jeg sydd nå, men mønsteret laget jeg før jul. Den grå er i tynn jersey og passer godt som inneplagg, mens den lilla er i chenille, og kan godt være uteplagg. I anledning bilde har den fått låne vinterstøvler i sølv.  Kjolen er laget av det supersøte, litt retro stoffet jeg kjøpe på Stoffbutikken i Sarpsborg i sommer. Eller var det i fjor sommer?....  Der kjøpte jeg også den hvite og grønne stripete ribben som jeg har brukt på den lilla dressen.4 kommentarer:

 1. Så mange flotte klær - tusen ganger finere enn i lekebutikkene. Heldig er de som kan leke med disse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig melding. Hyggelig at du liker dukkeklærne mine.

   Slett
 2. Så nydelige dukkeklær du har sydd, og stoffene passer så fint til!

  SvarSlett