onsdag 1. mars 2017

Bleier og truser

Jeg elsker å sy dukkeklær.  Å sy klær som faktisk passer dukken, og som ikke er syntetisk og dårlig sydd (=kjøpeklær) gir meg stor glede. Jeg prøver underveis for å se at alt blir slik jeg ønsker.  Det er litt sånn "liten dukkemamma blir stor dukkemamma", og gamle dukkegleder fra barndommen kommer fram igjen. 

Jeg begynte med mønster fra bøker, men forandret bare mer og mer. Nå lager jeg nye mønster fra bunnen av, om det er noe jeg får lyst til å sy. Så etter hvert har jeg flere forskjellige mønstre jeg kan bruke. Slik er det f.eks. med truser. Nå har jeg tre forskjellige mønstre, som er fine på hver sin måte. Bleiemønsteret er også selvlaget, for ikke så lenge siden. Nå har jeg sydd opp noen flere bleier, og er fremdeles godt fornøyd med mønsteret mitt. Jeg skal forsøke å få skannet det inn og lagt det ut her. Blir ikke helt profft, men burde være mulig å sy av mønsteret.

Her er de to første mønsterne jeg har brukt på truser. Den grå med elger har søm i siden, mens de to andre har søm midt foran og bak. Til disse har jeg brukt ribb i benkanten, og tredd strikk i livet. Selv om de ser veldig forskjellig ut så passer de fint til Babyborn begge to.
Her er den nye typen med truser. Her bruker jeg strikk som brettes i benkanten og syr strikken fast i livet, bretter den ned og styr en stikning.

Strikken til benkanten har jeg funnet på Stoff og stil. Den har et bølgemønster på framsiden, så det ser litt fint ut.

(Fold-over-elastic = FOE er betegnelsen på slik strikk.) Her er noen nye bleier. Den hvite har jeg vist tidligere, men de tre andre er sydd senere.

De siste fikk ny eier i går kveld. Det er hyggelig når noen liker det jeg lager.

Hun fikk også den lilla trusen med pingviner på bildet over. Dukka og dukkamammaen hadde gensere i samme stoffet fra tidligere, så da må jo settet kompletteres. :-)Nå må jeg la dukkeverdenen ligge. Vi skal ha middagsgjester i dag, og det må handles og ryddes litt før de kommer. Akkurat nå kunne jeg tenke meg å sy litt, men det får vente litt. Kan jo alltids håpe på litt overskudd til sying senere i uken.2 kommentarer:

  1. Kjempesøte! Truser har jeg ikke prøvd å sy. Fikk kjøpt flere av ei som hadde sydd masse flott på et marked i fjor sommer. Nå fikk jeg lyst til å sortere dukkeklærne til minsten. Hun har jo dukker i ulike størrelser, og jeg vil legge klærne i ulike kofferter så kanskje hun også kan holde litt orden :)

    SvarSlett
  2. Så inspirerende blogg! Jeg har ei jente på 4 år som elsker sin baby born dukke, så jeg har derfor lyst til å lære å strikke noe annet enn sjerf:) og her inne var det så mye flott. Har du noen tips til nybegynnere?:) charlotte.

    SvarSlett